пятница, 13 ноября 2015 г.



Я, хочу Вам розповісти про величний материк, материк який називається Евразия. А  саме про його формування. Цей материк є найбільшим на нашій планеті. Історія  формування Євразії  повязана з історією іншого материка Північною Америкою. На певному відрізку формування  Євразія та Північна Америка були одним цілим материком Лавразією.

Основа  Євразії - Сибірська Китайська та Східноєвропейська платформа, які вже склалися до кінця докембрію та відокремились.
В  протерозою еру  збільшилась ділянка суші на південь від Сибірської платформи. Змін   горотворчі процеси досягли в кінці силурійської ери, коли відбулося зєднання Європейської та Північноамериканської платформи і утворився Північноамериканський материк. 
В другій поливині карбону та в пермі розпочався новий тектонічний цикл, який мав важливе значення для Євразії. У цей період на території материко почалися горотворчі процеси і формування рівнин, низовин, плато.





У крейдовому періоді відбулося важливі зміни у складі органічного світу материка.
Остаточне оформлення контурів материка, створення нинішнього рельєфу, формування органічного світу,  в умовах клімату, близько до сучасного, відбулося у цей період.
У результаті тектонічної діяльності палеогенового періоду відбулося значне збільшення суші.

6 комментариев: